Nut en noodzaak

De Hennipgaarde in de Eendragtspolder is altijd landbouwgrond geweest. Het plan is om op dit terrein een groene parkeervoorziening van 2 hectare aan te leggen en de overige 7 hectare in te richten tot een aantrekkelijk recreatiegebied. Hier zijn verschillende redenen voor. 

Behoefte aan extra parkeergelegenheid

In april 2013 opende (toen nog net) ZKH Prins Willem-Alexander de gloednieuwe roeibaan Willem-Alexander Baan in de Eendragtspolder. Op de roeibaan vinden aansprekende sport- en sportgerelateerde evenementen plaats. Een hoogtepunt is het WK roeien in augustus 2016. 

Een parkeervoorziening in de buurt van de roeiaccommodatie blijkt zeer wenselijk. Tijdens evenementen kunnen roeiers, mensen van de organisatie en botenwagens er parkeren. Ze hoeven niet met pendelbusjes opgehaald te worden vanaf de centrale parkeerplaats naar de roeiaccommodatie. Dat scheelt veel verkeer op de Slingerkade. De parkeervoorziening zorgt bovendien voor de extra parkeercapaciteit die bij grote sportevenementen nodig is en biedt ruimte om er botenwagens te parkeren. 

Behoefte aan mogelijkheden voor recreatie en natuureducatie

De aanschaf van de 9 hectare in de Eendragtspolder biedt een uitgelezen kans om de bewoners van Zevenhuizen meer met de Eendragtspolder te verbinden. Het gebied is de ontbrekende schakel tussen het dorp en de roeibaan. Leren van en in de natuur, lekker bewegen in het groen: het inrichten van het gebied is een impuls voor de natuureducatie in Zevenhuizen en bevordert een gezonde leefstijl. 

 

Parkeerterrein met groene uitstraling.png Speelpolder sfeerbeelden.png picknicken hutten bouwen en fruitplukken.png Sportelementen met natuurlijke uitstraling.png