Speel- en beweegpolder

Waterspelen 300dpi.jpgAan de rand van het dorp, ten westen van de boomgaard, komt een speel- en beweegpolder. Je kunt er lekker buiten bewegen in de natuur. Het wordt een echte natuurspeelplek, waar je kunt slootje springen, hutten bouwen van wilgentakken, klauteren en klimmen. En bovendien een soort groene sportschool dichtbij het dorp Zevenhuizen. Op het blotenvoetenpad ervaar je de sensatie van modder, water en stenen aan je blote voeten.

Kinderen uit Zevenhuizen hebben meegeholpen met het uitwerken van het ontwerp voor de speel= en beweegpolder. Trekker voor de speel- en beweegpolder is Petra Wiltenburg, die samen met het recreatieschap en de landschapsarchitect een ontwerpmiddag heeft georganiseerd met leerlingen van basisscholen 't Reigerbos en de Eendragt. Wil je meer weten of je aansluiten bij de werkgroep? Laat het Petra weten via h.jeninga@staatsbosbeheer.nl.

Download het Definitief Ontwerp van de speel- en beweegpolder.

Het Recreatieschap Rottemeren heeft al eerder een speelpolder aangelegd: De Bergse Vallei in het Lage Bergse Bos. Kijk voor inspiratie facebook.com/speelpolders

DO Eendragtspolder speelpolder 1op250 231116.jpg