Werkgroepen recreatieve voorzieningen

Voorjaar 2016 startte de werkgroep recreatie en natuureducatie met de organisatie van een inspiratie-avond en een workshop. Inmiddels zijn meerdere werkgroepen ontstaan, die elk een onderdeel van de recreatieve voorzieningen verder uitwerken. Daarnaast is er een werkgroep beheer in het leven geroepen. Elke werkgroep heeft een trekker. 

speelpolder  Petra Wiltenburg 
beweegpolder  Jeanine van Leeuwen en Marina Roos 
natuurakkers en pluktuin  Liesbeth de Frel 
kruiden- en educatietuin  Liesbeth de Frel 
ijsbaan Marina Veerman 
boomgaard  Chritine Lammerts 
beheer  Arend Hoogeveen

Duurzaam
Uitgangspunt van de werkgroepen is om het gebied duurzaam in te richten. Dat ook de volgende generaties er van kunnen genieten. En er een gezond ecosysteem ontstaat waarin de gronden zich kunnen herstellen en vruchtbaar worden. De werkgroepen denken niet alleen na over de inrichting van het gebied, maar ook over het beheer en onderhoud ervan. 

Inspiratie-avond 26 april
Op 26 april organiseerde de werkgroep een inspiratie-avond. Lees er hier meer over. 

Workshop 'Breng de Eendragtspolder tot bloei' op 10 mei
Op 10 mei vond een workshop plaats, waar zo'n veertig mensen meedachten en -deden bij het verder uitwerken van de plannen voor de inrichting van de 9 hectare. Kijk hier voor meer informatie en het verslag.

Doemee-avond
Op 2 juli hebben de werkgroepen hun plannen gepitcht bij bewoners tijdens een Doemee-avond. Een verslag van deze avond kun je hier downloaden.

Inloopavond
Op 23 november vond een inloopavond plaats, waarin het Definitief Ontwerp voor de Hennipgaarde is gepreseenteerd aan bewoners en andere geïnteresseerden.  

 P1120262 - kopie.JPG