Dit levert het op

 

Extra parkeergelegenheid

Dichtbij de roeiaccommodatie komt een groene parkeervoorziening van 2 hectare. Auto's kunnen hier bovenop gras parkeren. Om te zorgen dat de parkeerplaats niet verzakt, komt onder de grasmat een fundering van gebroken puin te liggen. Dankzij het gras krijgt de parkeerplaats een groene uitstraling. 

De parkeergelegenheid wordt een beperkt aantal dagen per jaar gebruikt. Het gebruik wordt samen met bewoners en andere belanghebbenden elk jaar geëvalueerd. Voor 2017 en 2018 gaat het om 22 dagen per jaar.  

Mogelijkheden voor recreatie en natuureducatie

Door het recreatiegebied komt een fietspad. Daarnaast ook meerdere wandelpaden en graspaden, die ervoor zorgen dat bewoners er een aantrekkelijk ommetje kunnen maken. Karakteristiek is het wandelpad dat midden door het gebied loopt, met aan beide zijden een sloot. 

Het schetsontwerp voorziet in verschillende gebieden, die elk op een andere manier gebruikt kunnen worden. Bijvoorbeeld een pluk- en kruidentuin, een speel- en beweegpolder en een boomgaard.

Wat er precies gaat komen, is nu nog niet zeker. Bewoners en andere belanghebbenden werken de plannen voor het gebied samen uit. Belangrijk daarbij is het beheer. Het Recreatieschap Rottemeren heeft geld om het gebied extensief te beheren. Voor intensief beheer, zoals het snoeien van fruitbomen, het zorgen voor de schooltuintjes of het onderhoud aan de speelpolder, is de inzet van vrijwilligers nodig.  

Tijdelijke parkeergelegenheid voor het WK roeien 2016

Speciaal voor het WK roeien in 2016 is een tijdelijke parkeervoorziening aangelegd. Auto's, botenwagens en busjes konden er parkeren op een laag van gebroken puin. Het is de fundering waar later een graslaag op wordt aangebracht. De tijdelijke parkeerplaats beslaat 2 hectare.

het centraal gelegen wandelpad.png