terug terug - nieuwsarchief naar archief

Stichting Vrienden van de Hennipgaarde opgericht

01 november 2017

Eind oktober is de Stichting Vrienden van de Hennipgaarde opgericht. De Stichting stimuleert spelen, bewegen en ontmoeten in de Hennipgaarde voor en door inwoners.

vrienden van de hennipgaarde groot.jpgDe kersverse bestuursleden Petra Wiltenburg en Mariska Arron zijn vanaf het begin betrokken bij het maken van de plannen voor de Hennipgaarde. Marina Roos bedacht het blote voetenpad dat in de speel- en beweegpolder wordt aangelegd. Mariska: “Samen met de inwoners van Zevenhuizen en het Recreatieschap Rottemeren is het gelukt om van de negen hectare in de Eendragtspolder een aantrekkelijk recreatiegebied te maken. Wij zijn blij dat we voorjaar 2018 een nieuw recreatiegebied hebben.” 

Samen brengen we de Hennipgaarde tot bloei
Hutten bouwen, slootjesdagen en een sporttoernooi zijn voorbeelden van activiteiten die de Stichting Vrienden van de Hennipgaarde vanaf volgend jaar wil organiseren in de speel- en beweegpolder. Marina Roos: “Dit willen we samen met inwoners en organisaties doen. In een dorp met zoveel actieve inwoners en verenigingen moet dat zeker lukken. We hebben zoveel positieve reacties gehad, we hopen dat jong en oud de Hennipgaarde gaan gebruiken.”

Vrijwilligers
Petra Wiltenburg: “We hebben al heel wat vrijwilligers die meedenken en klaarstaan om aan de slag te gaan. We willen de activiteiten voor iedereen bereikbaar houden, zodat iedereen mee kan doen. Daar zijn handjes en centjes voor nodig, alle hulp is daarom van harte welkom.” Meer weten: facebook.com/vriendenvandehennipgaarde

Stichting Natuurpolders
De Vrienden van de Hennipgaarde zijn niet de enigen die activiteiten gaan organiseren in de Hennipgaarde. Vorige zomer was de Stichting Natuurpolders al van start gegaan. De zomergerst en de bloemrijke akkerranden waren daar het zichtbare resultaat van. Als de Hennipgaarde is aangelegd, gaat de Stichting een deel van het gebied beheren en daarnaast natuuractiviteiten, zoals wilgen knotten en natuurlessen, organiseren.