terug terug - nieuwsarchief naar archief

Aannemer aan de slag

13 december 2017

Aannemer Oldenkamp uit Oss is aan de slag gegaan met de aanleg van de Hennipgaarde.

Tijdens een gezellige bijeenkomst in het parkje bij de Wielewaal gaven Rik van Woudenberg en enkele betrokken bewoners begin november het startschot voor de aanleg van de Hennipgaarde. Inmiddels is de aannemer druk bezig met de werkzaamheden. 

Sloten en duikers
Uitvoerder Erik-Jan Timmermans vertelt hoe het ervoor staat. “We zijn nu de sloten aan het uitgraven en duikers aan het aanleggen, er komen er meer dan tien in het gebied te liggen. Met trekkers voeren we de grond af naar een depot op de hoek van de Slingerkade en de Dirk Smitskade. Gelukkig kan alle grond binnen het projectgebied en de Eendragtspolder blijven, omwonenden hebben er daardoor weinig last van. We leggen nu ook een fundering aan voor het fietspad door de Hennipgaarde.

Hoogspanningsmasten
Onze graafmachines zijn uitgerust met GPS, daardoor kan de machinist precies zien waar gegraven moet worden. Bij de hoogspanningsmasten letten we extra op, want we mogen er niet te hoog komen met onze kranen. De drie bruggen in de Hennipgaarde gaan we komend kwartaal aanleggen. Maar eerst gaan we vanaf 23 december genieten van een welerdiende kerstvakantie. Op 8 januari zijn we er weer. We wensen u fijne feestdagen!”

graven.JPG