terug terug - nieuwsarchief naar archief

Startsein voor aanleg Hennipgaarde

08 november 2017

Afgelopen donderdag gaf bestuurslid Rik van Woudenberg samen met bewoners het startsein voor de aanleg van de Hennipgaarde. Het nieuwe recreatiegebied is april 2018 klaar.

Op de feestelijke start waren zo’n 70 mensen afgekomen. ‘Een teken dat de Hennipgaarde leeft bij de bewoners’, aldus Rik van Woudenberg. ‘Het ontwerp is samen met hen tot stand gekomen en kan op veel draagvlak rekenen. Het is een mooi participatietraject.’  

Zaden oogsten en appels plukken
Tijdens de startbijeenkomst interviewde Van Woudenberg de bewoners die ook na de aanleg betrokken blijven bij de Hennipgaarde. Martin van der Linde van de Stichting Natuurpolders legde uit dat de stichting straks natuurakkers, een paddenpoel en wilgengriend, een pluk- en kruidentuin en een boomgaard gaat beheren. ‘Hulp van vrijwilligers is meer dan welkom, ook van mensen die niet zoveel weten van de natuur,’ aldus medebestuurslid Liesbeth de  Frel. ‘Al doende leert men en als het nodig is, organiseren we een snoeicursus.’ Initiatiefneemster van de boomgaard Christine Lammerts verheugt zich al op appeltaart met appels uit de Hennipgaarde.

Sport en spel in de polder
In het nieuwe recreatiegebied komt ook een speel- en beweegpolder. ‘Leerlingen van het Reigerbos en de Eendragt hebben deze helpen ontwerpen’, vertelde Petra Wiltenburg van Stichting Vrienden van de Hennip­gaarde enthousiast, ‘ze gingen helemaal los en bedachten onder meer een tipitent, een trekpont en een doolhof.’ Voorzitter Mariska Arron: ‘Onze nieuwe stichting kan op veel draagvlak in het dorp rekenen. We gaan gave sport- en spelactiviteiten organiseren in de Hennipgaarde.’ Daarnaast zorgt de Zeven­huizensche IJsclub voor een natuurijsbaan zodra het gaat vriezen.  

Werk in uitvoering
Kees Roovers van aannemer Oldenkamp verwacht dat overlast tijdens de aanleg voor omwonenden meevalt: ‘Alle grond die vrijkomt, blijft in de Eendragtspolder.’ Het werk is naar verwachting in april 2018 klaar.