terug terug - nieuwsarchief naar archief

Pop-up picknick Hennipgaarde: elke vrijdag in juni van 17-19 uur

14 mei 2017

Elke vrijdag in juni is van 17-19 uur in het parkje aan de Wielewaal in Zevenhuizen de pop-up picknick Hennipgaarde. Loop langs voor informatie over toekomstig beheer en activiteiten in de Hennipgaarde.

pop up picknick Hennipgaarde vk.jpg

Pop-up picknick Hennipgaarde
Na de zomervakantie start de aanleg van de Hennipgaarde, het nieuwe recreatiegebied in de Eendragtspolder, aan de rand van Zevenhuizen. Wilt u weten hoe het eruit komt te zien? Welke activiteiten bewoners, samen met vrijwilligers, gaan organiseren in de Hennipgaarde? En hoe ze delen van het nieuwe recreatiegebied gaan beheren? Komt u dan naar de pop-up picknick in het parkje achter de Wielewaal in Zevenhuizen. Elke vrijdag in juni treft u er van 17-19 uur de betrokken bewoners van het eerste uur aan. Ook het Recreatieschap Rottemeren schuift aan.

Het ontwerp van de Hennipgaarde voorziet onder meer in een speel- en beweegpolder, een boomgaard, natuurijsbaan, recreatieveld, natuurakkers, een pluktuin, paddenpoel en wilgengriend.

Samen in het groen
De Hennipgaarde nodigt uit om samen te leren van en in de natuur en om lekker te spelen en te bewegen in het groen. De betrokken bewoners willen allerlei activiteiten organiseren om dit voor elkaar te krijgen. Zoals wilgentenen vlechten, een kunstwerk bouwen in de natuur, sportactiviteiten, natuurlessen en fruit plukken. En natuurlijk schaatsen als de temperatuur meewerkt. De Stichting Natuurpolders gaat daarnaast onder meer de natuurakkers, boomgaard en wilgengriend beheren.

Meer weten of meedoen?
Vindt u het leuk om mee te werken bij de activiteiten of het beheer van de Hennipgaarde? Incidenteel of wat vaker? Kom dan langs bij de pop-up picknick Hennipgaarde. Wilt u niet meedoen als vrijwilliger, maar bent u wel benieuwd wat alle plannen zijn? Ook dan bent u van harte welkom. 

Praktische informatie

Locatie: parkje achter de Wielewaal in Zevenhuizen, ter hoogte van huisnummers 67-69
Data: 2, 9, 16, 23 en 30 juni van 17 tot 19 uur. Op 23 juni is Rik van Woudenberg, wethouder van gemeente Zuidplas en bestuurslid van het recreatieschap Rottemeren, ook aanwezig. 
Picknick: drinken en wat lekkers staan op de picknicktafel voor u klaar.
Erg slecht weer? Kijk op facebook.com/hennipgaarde of het doorgaat. 

kaartje - kopie.png