terug terug - nieuwsarchief naar archief

Stichting Natuurpolders start beheer Hennipgaarde

10 april 2017

Op 20 februari hebben enkele inwoners uit Zevenhuizen de Stichting Natuurpolders opgericht. De stichting gaat vanaf 2018 het beheer verzorgen van een deel van de Hennipgaarde.

Gerst telen
Omdat het Recreatieschap Rottemeren pas eind augustus start met de aanleg van de Hennipgaarde, heeft de Stichting Natuurpolders het initiatief genomen om een deel van het gebied tot half augustus in gebruik te nemen voor de teelt van gerst. Op de foto tekenen Liesbeth de Frel en Martin van der Linde van de pas opgerichte stichting de gebruiksovereenkomst met het schap.

Gerst inzaaien op de Hennipgaarde.jpg Natuurpolders - stichting.jpg

Bloemrijke randen
In april heeft de Stichting Natuurpolders, samen met loonbedrijf J. van Dorp en Groen Aannemingsbedrijf Punt enkele randen van de akkers op de Hennipgaarde in Zevenhuizen ingezaaid met een bloemen/kruidenmengsel. Vanaf mei kleuren eenjarige bloemen en kruiden de randen geel, blauw, wit en oranje. De bloemen en kruiden trekken bijen en vlinders aan en verhogen daarmee de biodiversiteit. De gemeente Zuidplas vindt dat heel belangrijk en heeft daarom dit initiatief financieel mede mogelijk gemaakt. 

Vanaf 2018
Stichting Natuurpolders gaat een deel van het gebied beheren. Ook organiseert ze vanaf 2018 activiteiten, zoals natuurlessen en wilgentenen vlechten.

In de media
Journaliste Judith Rikken van Hart van Holland was erbij toen het gerst werd ingezaaid. Bestuurslid van het schap Rik van Woudenberg ook. Lees hier het artikel. 

bloemen inzaaien 2.png