terug terug - nieuwsarchief naar archief

Inloopavond Definitief Ontwerp op 23 november

07 november 2016

Op 23 november ben je tussen 19.30 en 21.30 uur van harte welkom bij de inloopavond over het Definitief Ontwerp van de Hennipgaarde.

Do EP vierkant.pngBetrokken inwoners en het Recreatieschap Rottemeren lichten tijdens deze inloopavond het Definitief Ontwerp voor de Hennipgaarde toe. Tussen 19.30 en 21.30 uur kun je binnenlopen in Dorpshuis Swanla, Burgemeester Klink­hamerweg 86 in Zevenhuizen. Ook kun je je opgeven om samen met de betrokken inwoners mee te doen met het organiseren van activiteiten in de Hennipgaarde of mee te helpen met het beheer. 

Intensieve samenwerking
Een jaar geleden bleek er veel draagvlak onder bewoners van Zevenhuizen voor het schetsontwerp van de negen hectare in de Eendragtspolder. Inwoners en het schap hebben de plannen in intensieve samenwerking verder uitgewerkt en nagedacht over het toekomstig beheer van de Hennipgaarde.bewoners nemen een deel van het beheer en de exploitatie van de Hennipgaarde op zich. 

Landbouwpad en parkeerterrein met ijsbaan
Centraal in de Hennipgaarde ligt het landbouwpad met uitzicht op de Eendrachtsmolen. Via het pad, geflankeerd door twee watergangen, wandel je vanaf het dorp naar de roeibaan. Fietsers kunnen gebruik gaan maken van een nieuw fietspad parallel aan het schelpenpad. De parkeer­gelegenheid van twee hectare werd deze zomer al in gebruik genomen tijdens het WK roeien. Inmiddels is het met gras ingezaaid en zijn voorzieningen getroffen, zodat de Zevenhuizensche IJsclub er tijdens strenge winters een ijsbaan kan maken.

Speel- en beweegpolder
|amen met leerlingen van basisscholen de Eendragt en het Reigerbos is een speelpolder ontworpen. Met daarin een klimheuvel, een trekvlot, een waterpomp en nog veel meer. Voor mensen die gezond willen bewegen in de natuur zijn toestellen toegevoegd zoals rekstokken en balken van verschillende hoogte.

Boomgaard en natuurakkers
Dicht bij het dorp ligt een boomgaard, met daarin appel- en perenbomen, pruimen- en kersenbomen en een enorme picknicktafel. Ernaast is de pluk- en kruidentuin gepland. De paddenpoel langs de natuurakkers met granen wordt aantrekkelijk voor amfibieën en draagt daarmee bij aan de biodiversiteit. Ook een proefveldje met gewassen is voorzien. Langs de parkeerplaats houden grienden met wilgen de auto’s uit het zicht die er op een beperkt aantal dagen mogen parkeren.   

Werk in uitvoering
De Hennipgaarde wordt in 2017 gerealiseerd. Dit onder voorbehoud van een positief besluit van het bestuur van het Recreatieschap Rottemeren later dit jaar. 

DO Hennipgaarde voor website.png