terug terug - nieuwsarchief naar archief

Leerlingen ontwerpen speel- en beweegpolder

03 oktober 2016

Leerlingen van basisscholen de Eendragt en ít Reigerbos hebben afgelopen week gewerkt aan het ontwerp van de speel- en beweegpolder in de Hennipgaarde in Zevenhuizen.

IMG_3831 - kopie.JPG

Ontwerpsessie
Enthousiast gingen ze aan de slag met de ontwerpers Niels en Monique die er namens het Recreatieschap Rottemeren waren. De ontwerpsessie was georganiseerd door bewoners uit het dorp die betrokken zijn bij de plannen voor de Hennipgaarde. 

Boomhut en trekvlot
De leerlingen lieten hun creativiteit de vrije loop. Een tipitent, een doolhof, een boomhut, een trekvlot, stapstenen; van alles werd er gekleid. Ook dachten ze na over een blote voeten pad, waar je kiezels, modder en andere natuurlijke materialen aan je blote voeten kunt voelen.

Beweegpolder
De ontwerpers gebruiken de ideeën van de leerlingen voor het definitieve ontwerp van de speelpolder. De natuurspeelplek wordt gecombineerd met een beweegpolder, waarin rekstokken, balken van verschillende hoogte en dergelijke komen te staan.

Trots
De werkgroep speel- en beweegpolder was erg trots op het resultaat van de ontwerpmiddag. Het is een mooie stap op weg naar de realisatie van een speel- en beweegpolder in 2017.

Speelpolders.nl
Meer weten over speelpolders? Neem een kijkje bij de nieuwe speelpolder De Bergse Vallei in het Lage Bergse Bos, ga naar speelpolders.nl of facebook.com/speelpolders.