terug terug - nieuwsarchief naar archief

'Hennipgaarde' nieuwe naam voor de 9 hectare

09 september 2016

Hennipgaarde. Dat is de nieuwe naam voor de 9 hectare in de Eendragtspolder. Vrijdag kregen Dick de Jong en Anja Blaas de prijs uitgereikt door de jury en Rik van Woudenberg, bestuurslid van het Recreatieschap Rottemeren.

Veel inzendingen
Winnaars, jury en Rik van Woudenberg - kopie.JPGMaar liefst 54 namen werden ingezonden. Jurylid Petra Wiltenburg: We waren gecharmeerd van de naam Hennipslootpark, ingezonden door Dick de Jong. De link met de Hennipsloot, waar de 9 hectare parallel aan loopt, sprak ons aan.'Mariska Arron: 'Maar een park is de 9 hectare niet. De naam Zevengaarde, die Anja Blaas had bedacht, bracht uitkomst. 'Gaarde' betekent (omheinde) tuin, dat vonden we een mooie omschrijving van de 9 hectare.' Zo ontstond de naam Hennipgaarde. Bestuurder Rik van Woudenberg is er tevreden mee: 'De combinatie van de twee namen symboliseert de gezamenlijke inbreng van bewoners om de 9 hectare tot stand te brengen.'

Plannen uitwerken
Bewoners, verenigd in werkgroepen, zijn al ver met het uitwerken van de plannen voor de Hennip­gaarde. Liesbeth de Frel: 'Wij buigen ons over vragen als: 'Welke beweegtoestellen komen er? Wat voor grond is nodig om de fruitbomen in de boomgaard goed te laten groeien? Welke wensen hebben kinderen voor de speelpolder? Kunnen we de biodiversiteit verbeteren door een paddenpoel aan te leggen? Wat is nodig om het beheer goed te regelen?' De ontwerpers maken van alle plannen een geheel. De basisstructuur van het gebied, met het fietspad, de wandelpaden en sloten, is al ontworpen. De verwachting is dat de eerste schop hiervoor komend voorjaar de grond in gaat.