terug terug - nieuwsarchief naar archief

WK roeien in volle gang

23 augustus 2016

Zondag beproefden de eerste roeiers hun geluk op het WK roeien voor niet-Olympische nummers, dat van 21 tot en met 28 augustus op de Willem-Alexander Baan plaatsvindt.

En dat terwijl de regen met bakken uit de lucht kwam en er zelfs nog een klap onweer tussendoor kwam. Gelukkig straalt de zon nu uitbundig, in ieder geval prettig voor de toeschouwers. Er hebben zich zo'n 2000 roeiers uit 70 landen ingeschreven, een enorm aantal. 

Infrastructuur op tijd klaar
Het tijdelijke parkeerterrein wordt volop gebruikt. De WK-organisatie heeft op een derde hectare rijplaten gelegd voor extra parkeerruimte gedurende het WK. Via het schelpenpad, dat het schap langs de Slingerkade heeft gemaakt, kunnen bezoekers rustig van de centrale parkeerplaats naar de roeibaan wandelen. Ook is de Van Oudheusdenweg opgeknapt. De meeste drukte wordt verwacht van donderdag t/m zondag, wanneer de roeiers de finales varen. 

Gratis excursies tijdens het WK
Ga je naar het WK roeien, neem dan ook een kijkje bij de Eendragtspoldertent op het terrein. Vanuit de tent zijn er gratis fiets- of bootexcursies: http://tinyurl.com/jktgscf.

bij het vlot.jpg op de venue.JPG