terug terug - nieuwsarchief naar archief

Inspirerende voorbeelden

29 april 2016

Een beweegtuin, oude graanrassen, sociale duurzaamheid, een voedselbos, healing landscape, een frisbeebaan. Het zijn mooie voorbeelden waar we ons bij de inrichting van de 9 hectare door kunnen laten inspireren.

Inspiratie-avond 
Louis Dolmans van Doornik Natuurakkers en Hans Bakker van Stichting Hooge Nesse/Veerplaat vertelden er afgelopen dinsdag vol passie over tijdens een inspiratieavond in dorpshuis Swanla. De werkgroep recreatie en natuureducatie had voor deze avond bewoners en organisaties uitgenodigd die mogelijk een rol willen spelen bij de inrichting en/of het beheer van de 9 hectare in de Eendragtspolder. Liesbeth de Frel van de werkgroep verzorgde de aftrap van de avond. 

Natuurakkers
Louis Dolmans, oprichter van Doornik Natuurakkers, memoreerde hoe hij met vallen en opstaan natuur, educatie en natuurrecreatie met elkaar verbonden heeft in de buurt van Bemmel. En hoe hij ervoor zorgt dat het beheer en onderhoud van de Natuurakkers succesvol uitgevoerd worden. Bekijk zijn presentatie hier

Sport en natuur
Hans Bakker, voorzitter van de Stichting Hooge Nesse/Veerplaat op IJsselmonde, vertelde hoe gebiedspartijen in recreatiegebied Hooge Nesse intensief samenwerken om een natuur- en sportprogramma en bijpassende inrichting van het gebied te realiseren, welke succesfactoren en knelpunten hij heeft ervaren en hoe programmering op het gebied van sport en natuur goed samen kunnen gaan. Bekijk zijn presentatie hier

Kansen
Wethouder Rik van Woudenberg, tevens bestuurslid van het schap, gaf aan enthousiast te zijn over de ideeën voor de 9 hectare en de kansen die het terrein biedt voor natuureducatie, sociale duurzaamheid en dergelijke.  

Geïnspireerd
Waar zijn jullie vooral door geïnspireerd? Die vraag legden we aan het eind van de avond voor aan de aanwezigen. Bekijk hier de reacties.  

 Doornik inspiratie.png Hooge Nesse-veerplaat.png

Denk en doe je mee op 10 mei?
De inspirerende voorbeelden van Louis en Hans zijn een duwtje in de rug bij het verder uitwerken van de plannen voor de 9 hectare. De werkgroep recreatie en natuureducatie neemt hierin het voortouw, maar kan dat natuurlijk niet alleen. Ze is op zoek naar mensen die daarbij kunnen helpen of die straks betrokken willen zijn bij de verschillende activiteiten in het gebied, bijvoorbeeld in de boomgaard, de educatietuin of de speelpolder. En wie weet heb je nog wel andere ideeën op het gebied van sport en recreatie. Uitgangspunt is het schetsontwerp waar november 2015 veel draagvlak voor bleek te zijn. 

Tjidens een bijeenkomst om 10 mei worden de plannen een slag verder gebracht, zodat bewoners en organisaties er 2 juni kennis mee kunnen maken. Wil je 10 mei meedenken en -doen? Geef je dan op bij de werkgroep via werkgroepeendragtspolder9ha@gmail.com.