terug terug - nieuwsarchief naar archief

Kijkmee-avond inrichting 9 hectare Eendragtspolder op 16 november

02 november 2015

Op 16 november vindt van 19-21 uur een Kijkmee-avond plaats voor inwoners en andere belanghebbenden over de inrichting van 9 hectare in de Eendragtspolder

Het Recreatieschap Rottemeren heeft donderdag 29 oktober een ontwerpsessie georganiseerd, waar inwoners en andere belanghebbenden samen met landschapsarchitecten hebben gewerkt aan een plan voor de inrichting van een terrein van 9 hectare in de Eendragtspolder. Het terrein ligt tussen de roeiaccommodatie en het dorp Zevenhuizen, langs het schelpenpad. De landschaps­architecten werken de plannen uit tot een concept-schetsontwerp dat maandag 16 november  van 19 - 21 uur wordt gepresenteerd tijdens een kijkmee-avond voor inwoners en andere belanghebbenden. De avond vindt plaats in de roeiaccommodatie aan het Nely Gambonplein 1 in Zevenhuizen. Aanmelden is noodzakelijk.

Breed draagvlak
Het Recreatieschap Rottemeren vindt het belangrijk om een plan voor de inrichting van de 9 hectare te maken dat op breed maatschappelijk draagvlak kan rekenen. Eerder deze herfst hebben inwoners en belanghebbenden meegedacht hoe gezamenlijke ideeën, wensen en belangen bij elkaar gebracht konden worden. Daarbij is afgesproken dat op ongeveer een kwart van het terrein groene parkeer­gelegenheid wordt aangelegd, die tijdens een beperkt aantal (sport)evenementen wordt gebruikt, zoals het WK roeien op de Willem-Alexander Baan in 2016. Voor de rest van het terrein zijn tijdens de ontwerpsessie afgelopen donderdag allerlei ideeën voor een aantrekkelijke inrichting aangedragen.

Kijk mee
Op de kijkmee-avond wordt het concept-schetsontwerp toegelicht en kunnen aanwezigen aangeven wat ze ervan vinden. Op basis van de reacties maken de landschapsarchitecten het schetsontwerp voor de inrichting van de 9 hectare definitief. Het wordt vervolgens voorgelegd aan het bestuur van het Recreatieschap Rottemeren, dat begin december besluit over de inrichting van de 9 hectare in de Eendragtspolder. Bij een positief besluit wordt zo snel mogelijk gestart met de realisatie van de groene parkeergelegenheid, zodat het gebruikt kan worden tijdens het WK roeien in augustus 2016. In een wat rustiger tempo wordt in 2016 het ontwerp voor de rest van het terrein verder uitgewerkt en gerealiseerd.

Aanmelden
Inwoners en andere belanghebbenden die bij de kijkmee-avond aanwezig willen zijn, kunnen zich aanmelden bij Hilda Jeninga, communicatie Recreatieschap Rottemeren, via e-mail h.jeninga@pzh.nl.